Sayfalar

29 Kasım 2013

Aloe Vera ile Bitkisel Tedavi Şekilleri


Aloe vera, yüzlerce yıldan beri başta cilt hastalıkları olmaz üzere kullanılan şimdilerde ise teknolojinin gelişmesiyle iç hastalıklarda da kullanılmaya başlayan şifalı bir bitkidir. Yapraklarının içerisinden çıkan sıvıya ise aloevera jel denir.
                Bu faydalı otun cilt üstüne tedavi edici, yumuşatıcı, nemlendirici hemde yaşlanmayı engelleyici tesiri bulunmaktadır. Yaşlanmayı engelleyici tesiri çok yönlüdür. Çok faydalı bir temizleyici olabildiği amacıyla ölü hücreleri kaldırır ve tenin ufak gözeneklerini arıtır. Bir yandan ciltteki atık ve toksinleri kaldırırken, İçerisindeki vitaminler, mineraller ile amino asitlerle cildi besler böylece yeni hücre üretimini arttırır.
                Dudakta olan uçuktan, cinsel uzuv ile ciddi bacak ülserlerine dek türlü yaralarda başarıyla kullanılmıştır. Özellikle antivirüs tesiri sebebiyle uçuklarda üç gün gibi kısaca bir süreçte tedaviyi sağlar.
                Safra üretimini yükseltir. Taze yaprak kısmı jelatinoz bir sıvı salgılayarak tahriş olmuş ciltte tedavi edici tesir gösterir. Güneş yanığı gibi hafif cilt yanıklarına faydalı gelmesi de bu şifalı bitkinin yararları içerisindedir. Egzamaya karşı da kullanılmaktadır.
                Bunun dışında sarısabır olarak da anılan bu bitkiden elde edilen özler, güzellik endüstrisinde de kullanılarak türlü güzellik mamullerinin yapımına katkıda bulunmuş böylece insanların kullanımına sunulmuştur.
                Göz kapaklarındaki şişkinlikleri gidermesi nedeniyle çok uzun yıllar boyunca iyileşme amacıyla kullanılmaktadır. Sarılık bulunan kişiler amacıyla da yarar sağlar. Şiddetli baş ağrıları için bu otun jelini beş - altı damla gülyağı ile karıştırın. Masaj yapar biçimde başınızı ovun.
                Ağız ile burunda çıkan yaralar için de idealdir. Sıvı olarak içilirse basit balgam çıkarmayı sağlar. Bu sebeple nezle ile grip hastalarının tedavi olmasına katkıda bulunmaktadır. Tekrar sıvı olarak içilirse zekanın gelişmesine yardım eder.
                Cilt rahatsızlıklarında sarısabırın içerisindeki aloe vera jel çıkarılarak yaraya sürülür.
                Yıllardan beri yanık tedavilerinde, yaraların iyileştirilmesinde kullanılmıştır. Aynı sürede acıyı hemde şişkinliği azaltan etken olup cilt ülserleri, mayasıl ve sedef rahatsızlığı tedavilerinde de kullanılmaktadır. Belirtilen hastalıkların iyileşmesinde jel olarak kullanılması gerekir.
                Kabızlık tedavisinde aloe vera toz durumuna getirilir, kaynatıldıktan sonra balla tatlandırılarak içilir. Kabızlık derdine çözüm sağlaması da yararları içerisindedir.

                Saç dökülmesine karşı sirke karıştırılarak saç kökleri ovulur.

20 Kasım 2013

Aloe Vera ve Barbadensis Miller Türü


                Aloe vera , 250 denli türü bulunan, kaktüs görünüşe sahip, sıcak iklimli tropik yerlerde yetişebilen, yüzlerce seneden beri başta deri rahatsızlıklarının tedavisinde (yara, yanık, mantar, haşarat sokması gibi) etkili olan bir bitki türüdür. Aloe veranın şifa verici bir kaç türü içinde, en tesirli olanı hemde tıbbi iyileşme gayesiyle kullanılanı Barbadensis Miller çeşitidir. Günümüzde başta Güney Amerika, Meksika ile Hint Adaları’nda ticari sebeple, geniş tarlalarda, organik tarım taktikleri kullanılarak yetiştirilen aloevera barbadensis miller cinsinin tedavi edici etkisi “polisakkarit” içeriğinin en üst seviyede oluşundan kaynaklanır. Zira polisakkarit zincirleri, tabi antibiyotik hemde tabi antihistaminik (alerji önleyici) oluşları yardımıyla bünyeyi hemde cildi güçlü kılar.

                Aloe vera bizdeki ismiyle tıbbi sarısabır, yapraklarındaki jelde olan acemannan maddesiyle direnç sistemini güçlendirmek, on iki vitamin, yirmi mineraller, on sekiz amino asitle tende yeni doku oluşumu amacıyla protein sağlamak ve türlü enzimlerle başta bağırsak ve mide bulunmak üzere, kimyevi ilaç ile terapilerin meydana getirdiği hasarı onarmak gibi nitelikleri bulunan ayrıcalıklı bir bitki türüdür. Ancak jel bölümünün uzun müddet güneşe maruz kalması okside olmasına böylece tedavi edici etkilerinin kaybolmasına neden olmaktaydı. Amerikalı bir eczacı 1968 yılında hususi bir yöntem bularak jeli saklanabilir duruma getirmiştir. Bu sebeple niteliklerini yitirmeden bitkisel tedavi kısmında kullanılmaya başlanmıştır.

                Bitki çeşiti, tedavi edici gücünün doruğuna üç - dört yılın sonunda ulaşır. Bu aşamada yaprağının içerisindeki jel ile dış kabuğunun özsuyu karışımından Aloe vera sıvısı elde edilir. Bu su başta, deri dokusunu yenileme ile direnç sistemini güçlendirmede büyük yarar sağlar.

                Aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu), Dahilen tüketim amacıyla tasarlanmış, hazım sistemi rahatsızlıklarında (bağırsak enfeksiyonu, kabızlık, reflü, ülser, hazımsızlık gibi), tip2 diyabette, kanser iyileşmesinde doku harabiyetini önlemede, steroller yardımıyla uzuv ile cilt iltihaplarında, salisilatlar ile laktik asit tuzlarından ötürü de yanık, yara, mayasıl, mantar, haşarat sokması, elastikiyet kaybedilmesi hemde deri kuruması benzeri deri problemlerinde kullanıldığında başarılı neticeler vermiştir.


                Aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu) sıcak olarak ve alkolle beraber tüketilmemeli, Gebe, çocuk ile tıbbi iyileşme altındaki hastalar için doktor ve herbalistten oluşan bilir kişi ekip görüş bildirmelidir.

12 Kasım 2013

Karaciğer Hastalıkları ve Aloe Vera


        Afrika kaynaklı bir bitki türü olan Aloe vera zambakgiller ailesinden olmasına karşın kaktüse benzeri bir görüntüsü bulunur. İçinde bulunan vitaminler, mineraller, aminoasitler ile enzimlerle alternatif tıp alanı için olabildiğince değerli bir bitki türüdür. Şu ana dek yapılan çalışmalara göre tende meydana gelen yara ile yanık benzeri deformasyonlarda olabildiğince tesirli olduğu kanıtlanan aloe vera anti - bakteri karşıtı etkisiyle enfeksiyon tedavilerinde ve hazım sistemi rahatsızlıkları kapsamında bulunan kabızlık, hemoroit, mide ülseri, huzursuz bacak sendromuna karşı kullanılır.

Aloe vera içilerek kullanılması halinde birçok probleme çözüm üretmektedir. Bunlardan bazıları; gastrit, reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelmesi ve bağırsak mantarlarına karşı etkili olmasıdır.
Peki aloe vera nasıl içecek olarak tüketilir? Bu sorunun cevabını vermeden önce dikkat edilmesi gereken hususlara değinmekte fayda vardır. Çünkü aloe veranın birçok çeşidi vardır ve bunlardan sadece 4 türü alternatif tıp sektöründe kullanılır. Bunun için her aloeveradan faydalanabileceğimizi düşünmeyelim hatta güvenmediğimiz kaynaklardan ürünlerini temin etmeyelim. Bunun için Gökçek Gıda'nın üretmiş olduğu Aloevera Jel (Bitki Karışımlı Aloevera Şurubu) önerilmektedir.

Dahilen kullanımlarda da bu hal aynı şekildedir. Aloe vera yararları, bedenin iç kesimlerinde meydana gelen iltihaplanmalarda da kendilerini göstererek kişi sağlığına katkıda bulunurlar. Örneğin karaciğer yağlanması sonucunda karaciğer etrafında meydana gelen iltihaplanmaya karşı aloe vera şurubu içilmesi, bu iltihabın atılmasında ile karaciğerin kendisini süratli bir şekilde yenilenmesinde büyük bir rol üstlenir. Bu sebeple, yağlanma sonrası meydana gelen iltihabın daha ilerleyen evrede karaciğer rahatsızlıkları olarak devam etmesinin de önüne geçilmiş olacaktır.

6 Kasım 2013

Aloe Vera Jel ve Kullanımı


          Cildimiz , tenimiz , vücudumuz bizim için fazla önem arz etmektedir. Hiç kimse erkenden yaşlanmak hemde kırışıklık sahibi olmak istemez. Hele ki bayanlar kırışıklıklardan kurtulmak amacıyla çok türlü yollar dener. Merhemler, jeller, pahalı takviyeler kullanırlar. Ancak bütün bu ürünlerin yanı sıra kimi bayanlar ise doğal çözümler aramaya başlar. Aloe vera, hindistan cevizi, kakao, salatalık ile böğürtlen benzeri çok türlü bitkiler kullanılarak elde edilen jeller, merhemler pek çok şahıs tarafından sıkça tercih edilir. Bunun dışında bu otlar ile beraber evlerinizde de jeller ile merhemler hazırlamanız mümkündür.

Evlerinizde rahatlıkla pratik bir biçimde aloe vera jel olarak hazırlanabilir böylece uygulanabilir. Tabii yalnızca yaşlılık karşıtı, kırışıklıklar amacıyla değil, vücudunuzdaki çatlaklar ile yarıklar için de bu faydalı jeli uygulayabilirsiniz. Bunun Dışında mayasıl benzeri deri rahatsızlıklarına karşı da bu jel ile merhemler uygulanabilir.

Aloe vera jel olarak nasıl kullanılır? 
İyileşme gayesiyle bu otun jelinin yapımı için ilk önce yaşlı yapraklar kullanılması gerekir. Alınan yaprak ortadan ikiye ayrılarak yaranın üstüne kapatılır ya da elde edilen jel yaraya sürülür. Yaprak, parçalayıcıdan geçirilerek sıvı ya da jel şekline getirilir böylece hemen buzdolabına konur. Bu sıvı dört hafta boyunca kullanılabilir. Stabilize edilmemiş bu aloe vera jel yapıldıktan sonra dondurulmamalı ya da fazla ısıda tutmamalıdır, aksi durumda yararlı etken maddeler parçalara ayrılabilir. İşte abu şifalı bitkinin jel yapımı bu denli pratik ve basittir. Bunun dışında hazırlandıktan sonra bu sıvı dört hafta yani 1 ay gibi uzun bir müddet kullanılmaktadır.
Gül yağı ile karıştırılarak da kullanılmaktadır. Spesifik ölçülerde gül yağı ile karıştırırsanız baş ağrısını rahatlıkla giderebilirsiniz. Şiddetli baş ağrılarına karşı bu faydalı jeli gül yağı ile karıştırın ve masaj yapar gibi ağrıyan yerlerinizi ovun. Bir müddet sonra ağrınızın geçtiğini hissedeceksiniz. Bir ölçü aloevera jeli sirke ile karıştırılır. Karışım çay kaşığı yardımıyla homojen duruma getirilir ve saç diplerine sürülebilir. Bu biçimde saç kökleri ovulursa saç kaybına yarar sağlar. Bu şifalı bitki türü başta yaralar, sivilceler ile hafif yanıklar amacıyla kullanılmaktadır. Sarısabır da adı verilen bu bitki türü, ağızdan da alınabilir Ancak dikkatli olunmalıdır. Karaciğer hücrelerini korur, safra söktürür. Bedenin direnç kazanmasına yardım eder.