Sayfalar

26 Eylül 2013

Aloe Veranın Yararları


           Aloe vera başta direnç sistemi üstünde yarar sağlamaktadır. Bu yarar yüz yıllar boyunca Aloe Vera ' nın mide ülseri, hazım sorunları, kabızlık, diyare, hemoroid, zihinsel halsizlik, migren, akne, kireçlenme, mayasıl, sedef, mantar, haşarat sokmaları, tahrişler, güneş ve deri yanıkları benzeri rahatsızlıklarda yararlı geldiğini bildiren yüzlerce kişinin beyanlarıyla büyük ölçüde ispatlanmıştır. Sürekli olarak içilen Aloe Vera yardımıyla direnç sisteminin sebep olabildiği hastalıkların azaldığı gözlemlenmiştir.

Direnç sisteminin önemini yükseltir, toksinlerin tahliye edilmesini sağlar.
Ağrılarda, kas sancısı, baş ağrısı, migren,
Genel halsizlik ve isteksizlikte, stress, düzensiz metabolizma, ruhsal ve depresif problemler, uyku düzensizliği, Mide ve bağırsak problemlerinde, ülserde, hazımsızlıkta, kolitte
Hemoroid, Yüksek tansiyonda,
Ekzama ve alerjilerde, sivilcelerde, cilt kalitesi iyileştirilmesinde, sedef rahatsızlığında, çıban ve iltihaplarda, Zona
Yanıklar ile güneş yanıklarında,
Ufak kesiklerde, kuru cilt problemlerinde, haşarat sokması, saç ve deri kepeklenmesi, saç dökülmesi Diyabetlerde,
Antivirütik, herpes ve uçuklarda
Kalp ve dolaşım bozukluklarında, yüksek tansiyonda,
Kolestrol,
Romatizmal rahatsızlıklarda, eklem iltihaplanmasında, eklem ağrılarında ve kemik erimesinde,
Astım,
Gut,
Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonları ve diş eti problemlerinde,
Prostat,
Karaciğer iltihaplanması (Hepatit),
Sirozda,
Bronşit,
Gut rahatsızlığı,
Kanser tedavisi gören kişilerde.

23 Eylül 2013

Aloe Vera ve Tarihi


          Aloe Vera , ana yurdu Afrika olan zambakgiller ailesinden bir bitki çeşididir. Yurdumuzda toplum içinde “sarı sabır” olarak da bilinmekte olan bitkinin 300 - 400 değişik türü bulunmaktadır Ancak en fazla kullanılmakta olan “Aloe Barbadensis Miller” adlı cinsidir. Aloe Barbadensis Miller türü otlar insanların medikal ile her türlü bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Afrika haricinde türlü yerlerde de yetiştirilebilmektedir.

        Aloe vera ile alakalı metinlere Yunan, Mısır, Roma benzeri pek çok değişik kültürde rastlanmıştır. Ayrı Olarak daha Geçmiş Hint ile Çin kültürlerinde de bitkiyle alakalı yazılı kaynaklara rast gelmek muhtemeldir. İyileştirici nitelikleri ve ferahlatıcı nemli yapısıyla aloe vera yüzyıllar boyunca pek çok medeniyette kullanılmıştır.
        Geçmiş çağlardaki aloe tüketimiyle alakalı ilk bilgiyi 1862 yılında bulunan milattan evvel 1500 yılında yaşamış Mısırlılar’a ait bir papirüs yaprağından elde etmişlerdir. Mısır kraliçelerinin aloe verayı fiziksel güzelliklerini korumak amacıyla kullandıkları bilinmektedir.

        “Dört bitki çeşiti kişi sağlığı amacıyla vazgeçilmezdir : Buğday, üzüm, zeytin ve aloe vera. İlki insanı besler, ikincisi ruhunu yükseltir, üçüncüsü ona ahenk verir, dördüncüsü iyileştirir. ”
Christopher Columbus (1451 - 1506)
     
        “Eğer uzun süren açlık zamanlarımın arkasındaki gizli güçleri soracak olursanız, evet, sarsılmaz tanrı inancım, basit ile tutumlu hayat tarzım ve yararlarını 19. yüzyılın sonunda Güney Afrika’ya seyahatim sırasında öğrendiğim aloe bitkisidir.
” Mahatma Gandhi (1869 - 1948)

5 Eylül 2013

Aloe Vera Bitkisi


Olağanüstü bitki türü olarak tanımlanan aloe vera muhteviyatında olan vitaminler ile mineraller yardımıyla pek çok hastalıktan müdafaa edici özelliğe haiz olabildiği biliniyor. Tam olarak tabi ve doğal ortamda yetişebilen bir bitki türü aloe vera, doğallığı sebebiyle güvenli bir biçimde kullanılmaktadır.

Mucizevî tesirleriyle son dönemlerde fazlaca şöhretli olan aloe vera bitkisi, İçerisindeki vitaminler ile mineraller yardımıyla sağlığa olan katkısının haricinde, Ten üstünde de fazlaca muvaffakiyetli neticeler veriyor.


·         İltihap engelleyici özelliğe sahiptir.
·         Bünyeyi güçlendirip bedenin zinde kalmasını sağlar.
·         Cilt iltihabı, güneş yanıkları ile haşere sokmalarında yararlı gelir.
·         Ten bakımı amacıyla de kullanılabilmektedir, zarar görmüş ciltleri de nemlendirir ve onarır.
·         Aloe vera, sirke ile karıştırılarak saç kökleri ovulursa saç kaybını azaltır.
·         Tenin tedavi süratini çoğalttığı tanınmaktadır.
·         Yaşlanmayı engelleyici etkisi bulunur.
·         Çok yararlı bir temizleyici olabildiği için ölü hücreleri yok eder ve tenin ufak gözeneklerini arıtır.
·         Bir yandan ciltteki atık ile toksinleri imha ederken ; İçerisindeki vitaminler, mineraller ile amino asitlerle cildi besler ve yeni hücre üretimini yükseltir.
·         Antivirüs tesiri sebebiyle bilhassa uçuklarda 3 gün gibi kısa bir zamanda tedavi sağlar.
·         Egzamaya karşı da kullanılmaktadır.
·         Kuru ciltlerde nem dengesini sağlayan olarak kullanılmaktadır.
·         El ile ayaklarda kuruluğu engeller, nemlilik sağlar.
·         Tahriş olmuş ten ile bünye için yararlıdır.

·         Sivilcelerin yok edilmesinde etkin rol oynar.

2 Eylül 2013

Jel Faydaları


aloe-vera
Afrika kökenli bir bitki olan aloe vera zambakgiller familyasından olmasına rağmen kaktüse benzer bir görünümü vardır. İçeriğindeki vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimlerle alternatif tıp sektörü için oldukça önemli bir bitkidir. Şu ana kadar yapılan araştırmalara göre ciltte oluşan yara ve yanık gibi deformasyonlarda oldukça etkili olduğu kanıtlanan aloe vera anti-bakteriyel etkisiyle enfeksiyon tedavilerinde ve sindirim sistemi hastalıkları kapsamında yer alan kabızlık, hemoroit, mide ülseri, huzursuz bacak sendromuna karşı kullanılmaktadır.

Peki, aloe vera’yı bu denli kıymetli yapan nedir?

 Yeşil kabuk bölümünün altında yaprağın iç kısmında bulunan ve parankim hücreler tarafından imal edilen müsilaj görünümlü renksiz kısım olan jeldir. Aloe vera jeli, yaprakları ortadan ikiye ayırarak veya yaprakları blenderdan geçirerek elde edebilirsiniz ve kullanım amacınıza yönelik olarak dondurucuda bekletip kullanmanız tavsiye edilmektedir. Aloe vera’ları evinizde saksılarda yetiştirebilirsiniz, fazla su sevmeyen bu bitki toprağı kuruduğunda sulanmalıdır ve güneş altında 1 m uzunluğuna erişebilir.

Evde Aloe Vera’lı Anti-Aging Maske 

Kozmetik ve bitkisel tedavi yöntemlerinde sıkça tercih edilen aloe vera’nın cilt üzerindeki olumlu etkilerine ek olarak yaşlanmayı önleyici bir etkisi vardır. Evinizde yetiştirdiğiniz aloe vera’dan bir yaprak kopararak içindeki jeli 2 kaşık bal, 2 tatlı kaşığı badem yağı ve 5-6 damla kadar gül yağını karıştırın ellerinizle yukarı doğru masajlar yapın ve ciltte oluşan yaşlanmayı gidermek için ne kadar etkili olduğunu fark edeceksiniz.