Sayfalar

27 Ağustos 2013

Aloe Veranın Etkili Olduğu Durumlar


Konstipasyon : Toplum içinde kabızlık olarak tanınan şikayeti gidermek amacıyla Aloe bitkisine başvurulabilir. Aloe vera ’nin içerisinde olan faal maddelerden olan antrakinonlar laksatif etkisine sebep olarak bağırsakların temizlenmesinde etkin rol oynar.

Psoriazis : Psoriazis’in toplum içinde tanınan ismi " sedef hastalığı”dır. Yapılan klinik çalışmalar dört hafta süresince günde 3 defa %0, 5’lik konsantrasyonda aloe ekstresi içeren kremlerin psoriazis plaklarının olduğu alana sürüldüğünde tesirli olduğunu ortaya koymuştur.
Aloe vera jel  deskuamasyonu (pul pul dökülme), eritemi (kan toplanması sonucunda Ciltte elde edilen kızarıklık) ile ciltteki sızıntıları azaltıcı özellik gösterdiği tesbit edilmiştir.

Yanıklar : Yanıklar üstüne uygulanan aloe vera jelinin tedaviyi çabuklaştırdığı tesbit edilmiştir. Fakat bu konuda yeterli malumat bulunmaz.

Şeker : 42 gün süresince her gün, günde bir defa içilerek kullanılmakta olan on beş ml Aloe jelinin (yaklaşık 1 çorba kaşığı) tip iki şeker hastalarındaki kan şekerini düşürdüğü gözlenmiştir. Fakat bu konuda yeterli malumat bulunmaz.

Herpes : Herpes adlı virüsün meydana getirdiği rahatsızlık, toplum içinde " uçuk” olarak tanınmaktadır. Yapılan kimi klinik çalışmalar sonucunda uçuk bulunan alana günde 3 defa %0, 5’lik konsantrasyonda aloe ekstresi içeren kremlerin uygulanmasının, uçuğun tedavi sürecini kısalttığı gözlenmiştir. Yapılan klinik çalışmada, uçuk üstüne aloe vera jeli uygulanan kişilerde uçuğun Yaklaşık tedavi süresi tahmini beş gün iken, plasebo uygulanan grupta bu tedavi süresinin on iki gün olabildiği tesbit edilmiştir.

Hiperlipidemi : Aloe jeli hiperlipidemiye olan tesirinin incelenmesi amacıyla hiperlipidemi hastaları üstünde bir çalışma yapılmış ile hastalar her gün, günde 1 defa on ml – yirmi ml Aloe jelini on iki hafta süresince oral olarak kullanmışlardır. on iki haftanın sonunda yapılan kan tahlillerine göre hastalardaki toplam kolesterol seviyesi %15, LDL seviyesi (kötü kolesterol) %18, trigliserid seviyesi ise (kan yağları) %25 - 30 oranında düşüş ortaya koymuştur.

20 Ağustos 2013

Aloe Vera Şurubu Faydaları


Aloe vera, dolgun yapraklara sahip olan, zambak familyasından bir bitki türüdür. Aloe vera adı bütün dünya tarafından kabul görmüş olsa da Türkçede bitki için, pek bilinmemekle birlikte; sarısabır biçiminde değişik bir söyleyiş de kullanılır.

Sıklıkla görüldüğü yerler olarak Tropikal Afrika, Ümit Burnu çevresi, Asya ile Güney Amerika örnek verilebilir. Yapraklarının iç bölümünde olan öz sıvısı, acı bir tada sahiptir. Aloe vera yaprakları otun bütün cinslerinde büyük ve dolgun olmasına karşın çiçekleri çeşitten çeşide farklılık gösterir. Bazı türlerde yeşile yakın sarı çiçekler açan bitki çeşidi, kimilerinde mat kırmızıya benzeyen bir görünüme bürünür . Bazı durumlarda da aynı bitki türü üstünde üç değişik renkte çiçekler görülebilmektedir . Bilhassa yerde sapsız bir biçimde yetiştirilebilen aloe vera çeşitleri süs bitkisi ya da süsleme otu amacıyla da kullanılabilmektedir.

Öz sıvısında fazla sayıda aminoasit , mineral ile vitamin olan bitki çeşidi, bu özelliğiyle tıp dünyasının ilgisini de hayli cezbetmiştir, bunun dışında bitkisel tedavi yöntemlerinde de olabildiğince sık tercih edilen bir kaynak şekline gelmiş bulunmaktadır.

 Aloe vera jel de tıbbi ilaçtan ziyade , destek besin takviyesi durumunda üretimi yapılan bir doğal mamuldür . Ürünün içeriğinde aloe vera başta bulunmak üzere çok sayıda faydalı otun da karışımı vardır. Aloe vera jeli, aloe vera şurubu olarak da tanınmaktadır.

Tamamen doğal olan bu ürünün kişi sağlığına çok sayıda başarılı tesiri bulunmaktadır. Aloe vera şurubu yararları nedeniyle çoğu hastalığın iyileşme süresini kısaltma konusunda bir  destek haline gelmektedir. İçeriğinde pek fazla faydalı otun da bir arada bulunması kaynağıyla her derde deva bir şurup olarak bilinir .

Sağladığı yararlardan bir kısmını örnek göstermemiz icap ederse;

  • Türlü mantar rahatsızlarına yararlı gelmesi, 
  • Hazım hastalıklarında rahatlatıcı olması, 
  • Müshil tesiri ile kabızlığa karşı tesirli olması, 
  • Kontrol Dışı hücre büyümesini (bir çeşit kanser) ağırlaştırıcı olması,
  • Pek Çok alerji cinsinin iyileştirilmesinde başarılı yararları olması, 
  • Ağız kokusunu yok edici tesiri ilk aklımıza gelenler olacaktır. 


Aloe vera içecekler grubunda bulunan şurubun kullanılması ise yemekten tahmini 15 dk önce içilmesi olarak yapılır. Her kullanımdan önce bir süre çalkalanması gerekmektedir. Kullanılmadığı esnada ise buzdolabında korunması edilmelidir.

12 Ağustos 2013

Aloe Vera Yetiştirmek


Aloe vera bitkisi pek çok faydası bulunan ve onlarca hastalığın tedavisinde tıbbi ya da bitkisel tedavi amacıyla kullanılan bir bitkidir. Cilt kusurlarından bağırsak sorunlarına karaciğer yağlanmasından hemoroide kadar pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan aloe vera içerdiği vitaminler ve mineraller ile vücut direncini arttırmaya da yardımcıdır.

Aloe vera bitkisi yapraklarının içerisinde barındırdığı jel kıvamındaki sıvının kullanımıyla faydasını gösterir. Bu jel bitkinin özünü oluşturur ve 20 amino asit, 18 enzim, çeşitli mineral ve vitaminler içerir.

 Aloe vera jeli yara ve yanıklarda da oldukça etkilidir. Yaraların etrafında koruyucu bir tabaka oluşturur ve yaraları dış etkenlerden koruyarak ve besleyerek daha hızlı iyileşmesini sağlar. Yanıklarda ise hem acı dindirici hem iz oluşmasını engelleyici hem de içerdiği amino asitlerle serinletici etkisi bulunur. Aloe vera jeli güneş yanıklarında da oldukça sık kullanılır.

 Tüm bu faydalarına rağmen aloe vera bitkisi içerisindeki enzimleri korumanın zor olduğu bir bitkidir. Günümüz teknolojisi her ne kadar tüm doğallığını koruyarak aloe vera jeli evlerimize getiriyor olsa da bazı acil durumlar için taze jel kullanılması tavsiye edilir. Bunun için de bakımı zahmetsiz olan aloe vera bitkisi evde yetiştirilmeye uygundur.

 Bitki ne kadar az güneş alırsa o kadar sağlıksız olur. Evde yetiştirildiğinde çok fazla güneş almasına gerek yoktur. Ancak ne kadar uzun süreli ve direkt güneş alırsa o kadar sağlıklı ve hoş görünür. Bitki eğer açık havada tutuluyorsa her gün sulanmasında sakınca yoktur. Ancak bunun dışındaki durumlar için toprak tamamen kurudukça su verilmesi yeterlidir aksi halde aloe vera çürür. Toprak olarak kaktüs toprağı tercih edilebilir buna alternatif olarak taşlı toprak da kullanılabilir.

Bitkinizi çoğaltmak için köklerinden verdiği yavruları ayırıp dikmeniz yeterlidir. Tahmin ettiğinizden de hızla çoğalacaktır aloe veranız.

7 Ağustos 2013

Aloe Vera Faydaları


Sarısabır otu ya da öd ağacı olarak bildiğimiz aloe vera kısa boylu ve kaktüsü andıran bir bitki olmasına rağmen bir zambak türüdür.

Yeşil renkli dikenli yapraklara sahiptir. Bu dikenli yaprakların içerisinde aloe vera jeli denilen ve bitkinin özü olarak kabul edilen kıvamlı sıvı bulunur.

Bitkisel tedavi alanında sıklıkla kullanılan aloe vera jel bitkinin yapraklarından elde edilen sıvının damıtılması sonucu elde edilir ve harici ya da dahili kullanım için uygundur. Şifalı bitkiler arasında en sık kullanılanlardan biri olan aloe vera ülkemizde de giderek yaygınlaşmaya başlamıştır.

Günümüzde de birçok klinik araştırmaya konu olan aloe vera ile ilgili yapılan çalışmaların gösterdiğine göre bitki bağırsak enfeksiyonları, bağırsak mantarı, karaciğer yağlanması ve diğer karaciğer problemleri,  uyku sorunları, cilt üzerindeki lekeler, akne ve sivilce, yanıklar, yaralar, kabızlık, diş ve diş eti problemlerine karşı tedavi edici içeriğe sahiptir.

Bunların yanında kanser tedavisinde tedavinin vücuttaki zararlı etkilerini azaltmak ve hücre oluşumunu hızlandıran enzimler içerdiğinden tedaviyi hızlandıran bir destek maddesi olarak kullanılır.

Tıbbi amaçla kullanılan türü aloe barbadensis olan bu bitki binlerce yıllık bir kullanım geçmişine sahiptir. Eski mısırda cilt güzelliği için kullanılan Afrikalı yerli kabilelerce böcek ısırıkları ve yaraların tedavisinde kullanılan mucizevi bir bitkidir.

Güney ve güney batı bölgelerimizde de yetiştirilmeye başlanmıştır. Ancak ülkemiz aloe vera yetiştiriciliği konusunda henüz emekleme dönemindedir.


1 Ağustos 2013

Saç Bakımında Aloe Vera


Mucizevi özellikleriyle aloe vera eski toplumlar tarafından da binlerce yıl önce tedavi ve güzellik amacıyla kullanılmıştır. Bitkinin kalın yapraklarından elde edilen aloe vera jeli saç bakımında da kullanılmaktadır.
İçerdiği Karoten ve Provitamin A ile saç üzerinde oldukça faydalı etkileri bulunur.

Aloe Vera Jel İle Saç Bakımı Faydaları
  • Saç derisine giden kan akışını hızlandırır. Bu sayede saç dökülmesini önler.
  • Zamanla saç köklerinde biriken ve saç derisini nefes almasını engelleyen ölü derinin temizlenmesini sağlar.
  • Saça doğal bir parlaklık verir.
  • Yıpranmış saçları tedavi eder ve saçın gereken vitamin ve minerallerle beslenmesini sağlayarak kuru saçlara canlılık verir.
  • Saç kırıklarını onarır ve koparak dökülmeleri durdurur.
  • Saç derisini yeniler. Bu sayede kepeği önler.
  • Gözenekleri açıcı etkisiyle saç derisinin oksijen almasına yardımcı olur.

Aloe Vera Jel ile hazırlayabileceğiniz basit maskelerle saçlarınızı canlandırabilir ve saç problemlerinizi çözebilirsiniz. Bu maskelerde aloe vera jeli az kullanmaya ve sirke, zeytin yağı, çeşitli bitki yağları ile seyreltmeye özen gösterin. Aloe vera doğrudan uygulanırsa saçlara zarar verebilecek kadar yoğun içeriğe sahiptir.

Ölümsüzlük Bitkisi Aloe Vera


Aloe vera son dönemde ülkemizde de moda olan bir bitkidir. Çok eski çağlardan beri tanınan ve kullanılan bu bitki, birkaç yıl öncesine kadar ülkemizde bilinmemekteydi. Bunun sebebi bitkinin doğal bitkilerimizden biri olmayışı ve saklama teknikleri konusunda gereken bilgi sahip olunmamasıydı.

  Aloe vera için dünya genelinde yılda pek çok kitap basılmakta. Ayrıca yetiştiricilerin ve üreticilerin sayısı da her geçen gün artmaktadır. Tıp ve kozmetik sektörüne o kadar girmiştir ki Avrupa’da yalnızca aloe vera ürünleri satışı yapan mağazalar açılmıştır.

 350’ den fazla türü bulunan aloe vera bitkisi görünüş olarak kaktüsü andırır. Tıbbi amaçla kullanılabilen yalnızca 4 aloe vera türü bulunur ve bu 4 türün yetiştiriciliği yapılmakta diğer türler yabani olarak yetişmektedir.

  Aloe veranın kökeniyle ilgili çok kesin bilgilere sahip olamasak da ana vatanının Kuzey Afrika ve çevresi olduğuna inanılır.

 Bitkinin erişkin halinde genelde 12 – 16 adet yaprak bulunur, yaşam süresi 10 yıl civarıdır. Yetişkin bir aloe veranın her bir yaprağı yaklaşık 1,5 – 2 kilo ağırlığındadır. Bu yapraklar bitki gereken yaşa ulaştıktan sonra senede 2-3 kez kesilir.

  Aloe vera kendini çok hızlı yenileyebilme ve iyileştirebilme özelliğine sahiptir. Kesilen yerde oluşan yaralar birkaç saniye içerisinde şeffaf bir film tabakasıyla kaplanır ve sıvı kaybı önlenir.