Sayfalar

20 Kasım 2013

Aloe Vera ve Barbadensis Miller Türü


                Aloe vera , 250 denli türü bulunan, kaktüs görünüşe sahip, sıcak iklimli tropik yerlerde yetişebilen, yüzlerce seneden beri başta deri rahatsızlıklarının tedavisinde (yara, yanık, mantar, haşarat sokması gibi) etkili olan bir bitki türüdür. Aloe veranın şifa verici bir kaç türü içinde, en tesirli olanı hemde tıbbi iyileşme gayesiyle kullanılanı Barbadensis Miller çeşitidir. Günümüzde başta Güney Amerika, Meksika ile Hint Adaları’nda ticari sebeple, geniş tarlalarda, organik tarım taktikleri kullanılarak yetiştirilen aloevera barbadensis miller cinsinin tedavi edici etkisi “polisakkarit” içeriğinin en üst seviyede oluşundan kaynaklanır. Zira polisakkarit zincirleri, tabi antibiyotik hemde tabi antihistaminik (alerji önleyici) oluşları yardımıyla bünyeyi hemde cildi güçlü kılar.

                Aloe vera bizdeki ismiyle tıbbi sarısabır, yapraklarındaki jelde olan acemannan maddesiyle direnç sistemini güçlendirmek, on iki vitamin, yirmi mineraller, on sekiz amino asitle tende yeni doku oluşumu amacıyla protein sağlamak ve türlü enzimlerle başta bağırsak ve mide bulunmak üzere, kimyevi ilaç ile terapilerin meydana getirdiği hasarı onarmak gibi nitelikleri bulunan ayrıcalıklı bir bitki türüdür. Ancak jel bölümünün uzun müddet güneşe maruz kalması okside olmasına böylece tedavi edici etkilerinin kaybolmasına neden olmaktaydı. Amerikalı bir eczacı 1968 yılında hususi bir yöntem bularak jeli saklanabilir duruma getirmiştir. Bu sebeple niteliklerini yitirmeden bitkisel tedavi kısmında kullanılmaya başlanmıştır.

                Bitki çeşiti, tedavi edici gücünün doruğuna üç - dört yılın sonunda ulaşır. Bu aşamada yaprağının içerisindeki jel ile dış kabuğunun özsuyu karışımından Aloe vera sıvısı elde edilir. Bu su başta, deri dokusunu yenileme ile direnç sistemini güçlendirmede büyük yarar sağlar.

                Aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu), Dahilen tüketim amacıyla tasarlanmış, hazım sistemi rahatsızlıklarında (bağırsak enfeksiyonu, kabızlık, reflü, ülser, hazımsızlık gibi), tip2 diyabette, kanser iyileşmesinde doku harabiyetini önlemede, steroller yardımıyla uzuv ile cilt iltihaplarında, salisilatlar ile laktik asit tuzlarından ötürü de yanık, yara, mayasıl, mantar, haşarat sokması, elastikiyet kaybedilmesi hemde deri kuruması benzeri deri problemlerinde kullanıldığında başarılı neticeler vermiştir.


                Aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu) sıcak olarak ve alkolle beraber tüketilmemeli, Gebe, çocuk ile tıbbi iyileşme altındaki hastalar için doktor ve herbalistten oluşan bilir kişi ekip görüş bildirmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder