Sayfalar

9 Ekim 2013

Aloe Veranın Tıbbi Etkileri

 
Aloe vera'nın faydalarından söz etmeye başlamadan evvel, yetiştiriciler aloe vera’yı dönüşümlü olarak kullanıp kafamızı karıştırdıkları için, aloe vera mamullerinin 2 çeşidini tanımlayan farklı terimlerin arasındaki farklılığın ayırımını yapmak uygun olacaktır. Aloe vera jel otun iç yapraklarının orta kısmından elde edilir ve iyileşme amacıyla yararlanılan türdür. Aloe vera sıvısı, deva aloe, yaprağın kabuğunun hemen altında bulunmaktadır ve yaygın bir biçimde laksatif preparatlarda kullanılmaktadır. Üst tarafta da belirtildiği gibi, tedavi edici etkisi bulunan aloe vera jel biçiminde olandır ve aloe vera’nın faydalarından bahsederken, aleo vera jelini temel olarak alacağız.

Aloe Vera Bir Deri Tedavi Aracı : İnsanlık aloevera bitkisini önceki zamanlardan bu yana hep yanıkların iyileştirilmesinde ve yaraları tedavi etmede kullanmıştır. Acıyı ve şişmeyi azaltmada aktif olup, aynı sürede, cilt ülserleri, mayasıl ve sedef rahatsızlığı gibi deri rahatsızlıklarında bitkisel tedavi olarak kullanılmaktadır. Sağlık üstündeki pozitif etkilerinin yanı sıra aloe vera güzellik mamullerinde de çok sık kullanılmakta olan bir bitki türü olma özelliğini taşımaktır. Aloe vera otu deri üstündeki faydaları hasebiyle güzellik dünyasının olabildiğince ilgisini çekmiş hemde bu sebeple aloe vera özütü kullanılarak bir çok güzelleşme ve bakım ürünü yapılmıştır. Aloe vera deri bakım mamulleri, aloe vera merhem, aloe vera şampuan etiketini taşıyan geniş yelpazedeki bir çok ürün güzellik dünyasının olmazsa olmazları arasına girmiştir.

Aloe Vera Enfeksiyonların Tedavi Edilmesi : Aloe vera otu, vücudumuzun kendisini enfeksiyonlara karşı korumasını sağlayan, anti - viral, anti - fungal ile anti - bakteriyel etmenler içerir. Bunun dışında, içerisindeki acemannan ismi verilen direnç güçlendirici maddesinin pek çok çalışmada, test tüplerinde HIV virüsüne karşı etken olabildiği görüldüğünden, bu bitki türü, aids tedavisinde umut vaat etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder