Sayfalar

12 Ekim 2013

Aloe Vera Kullanımı


Aloe verayla ilgili haberler, metinler, makaleler bu şifalı bitki aloe verayı anlatmaktadır. Hangi hastalığa iyi gelir neye faydalıdır nasıl problemlere nasıl müdahale eder tüm bunları açıklamaktadır.
Bitkinin adı arapçada alloek adından gelmektedir. Parlak ve acı anlamına gelir. Türkiyede sarı sabır denilmektedir. Asıl vatanı Afrika da Sudan, Somali, Sokotra Adası ve Arap Yarımadasıdır ama zamanla yayılmıştır. Günümüzde Türkiyede de seracılık alanında yetiştirilip satılmaktadır.
Tarihte ilk kez Kleopatra tarafından güzellik banyosunda ve cilt bakımı amacıyla kullanıldığı duyulmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından sabır suyu göz ağrılarına karşı iyi geldiği söylenip kullanılmasını tavsiye etmiştir.

- Direnci güçlendirir.
- Hazmı kolaylaştırır.
- Safra söktürür.
- Laksatif etkisi gösterir ve kabızlığı giderir.
- Mide problemlerine karşı faydalıdır.
- Yanık acılarını azaltır.
- Cilt iltihabı, güneş yanıkları, egzama ve haşarat ısırmalarına karşı faydalıdır.
- Cilt bakımı için de kullanılan aloevera, yıpranmış ciltleri nemlendirir ve onarır.
Aloe vera T-Killer hücrelerinin sayısını çoğaltarak işlevlerinde daha aktif olmalarını sağlar.
- Aloe Vera, antikor oluşumunu sağlar ve destekler.
- Aloe Vera suyuyla kuvvetlenen hücreler, tümörlü hücrelerin imhasında  normalin 10 katı daha fazla etkilidirler.
- Aloe Vera’da bulunan enzimler, vitaminler, mineraller, poli-sakkarit maddeleri, ur, tümör ve ölü hücrelerin imha edilmesini sağlayarak gerek hasta, gerekse sağlıklı hücrelerin yeterince beslenmesini sağlar.
Aloe Vera, gıda maddelerinin hücrelere ulaşmasını kolaylaştırmak için doku geçirgenliğini çoğaltır, hücrelerdeki toksinlerin tahlisine yardımcı olur.
- Bilinmeyen bir taktikle Aloe Vera, tıbbi tedaviler sonucu ortaya çıkan radyoaktif ışınların hücrelere verdiği zararı nötralize eder.
- Aloe Vera kemik iliği aktivitesini destekleyerek yeni alyuvarların oluşumunu hızlandırır. Bu faktör lösemi (kan kanseri) tedavisinde son derece etkilidir.
- Hücre ve dokuların 2-7 kat daha fazla gelişmesini sağlar.
- Işın tedavisi ya da kemoterapi sırasında Aloe Vera suyu yan etkileri azaltmada ve bağışıklık sisteminin hastalığın seyri esnasında kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder