Sayfalar

20 Ağustos 2013

Aloe Vera Şurubu Faydaları


Aloe vera, dolgun yapraklara sahip olan, zambak familyasından bir bitki türüdür. Aloe vera adı bütün dünya tarafından kabul görmüş olsa da Türkçede bitki için, pek bilinmemekle birlikte; sarısabır biçiminde değişik bir söyleyiş de kullanılır.

Sıklıkla görüldüğü yerler olarak Tropikal Afrika, Ümit Burnu çevresi, Asya ile Güney Amerika örnek verilebilir. Yapraklarının iç bölümünde olan öz sıvısı, acı bir tada sahiptir. Aloe vera yaprakları otun bütün cinslerinde büyük ve dolgun olmasına karşın çiçekleri çeşitten çeşide farklılık gösterir. Bazı türlerde yeşile yakın sarı çiçekler açan bitki çeşidi, kimilerinde mat kırmızıya benzeyen bir görünüme bürünür . Bazı durumlarda da aynı bitki türü üstünde üç değişik renkte çiçekler görülebilmektedir . Bilhassa yerde sapsız bir biçimde yetiştirilebilen aloe vera çeşitleri süs bitkisi ya da süsleme otu amacıyla da kullanılabilmektedir.

Öz sıvısında fazla sayıda aminoasit , mineral ile vitamin olan bitki çeşidi, bu özelliğiyle tıp dünyasının ilgisini de hayli cezbetmiştir, bunun dışında bitkisel tedavi yöntemlerinde de olabildiğince sık tercih edilen bir kaynak şekline gelmiş bulunmaktadır.

 Aloe vera jel de tıbbi ilaçtan ziyade , destek besin takviyesi durumunda üretimi yapılan bir doğal mamuldür . Ürünün içeriğinde aloe vera başta bulunmak üzere çok sayıda faydalı otun da karışımı vardır. Aloe vera jeli, aloe vera şurubu olarak da tanınmaktadır.

Tamamen doğal olan bu ürünün kişi sağlığına çok sayıda başarılı tesiri bulunmaktadır. Aloe vera şurubu yararları nedeniyle çoğu hastalığın iyileşme süresini kısaltma konusunda bir  destek haline gelmektedir. İçeriğinde pek fazla faydalı otun da bir arada bulunması kaynağıyla her derde deva bir şurup olarak bilinir .

Sağladığı yararlardan bir kısmını örnek göstermemiz icap ederse;

  • Türlü mantar rahatsızlarına yararlı gelmesi, 
  • Hazım hastalıklarında rahatlatıcı olması, 
  • Müshil tesiri ile kabızlığa karşı tesirli olması, 
  • Kontrol Dışı hücre büyümesini (bir çeşit kanser) ağırlaştırıcı olması,
  • Pek Çok alerji cinsinin iyileştirilmesinde başarılı yararları olması, 
  • Ağız kokusunu yok edici tesiri ilk aklımıza gelenler olacaktır. 


Aloe vera içecekler grubunda bulunan şurubun kullanılması ise yemekten tahmini 15 dk önce içilmesi olarak yapılır. Her kullanımdan önce bir süre çalkalanması gerekmektedir. Kullanılmadığı esnada ise buzdolabında korunması edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder